Бага насны хүүхдийн сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн туршилт судалгаа хийж, үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх” технологийн төсөл

Удирдагч: Л.Дамдинсүрэн

Хэрэгжүүлэгч баг: [Л.Дамдинсүрэн:L.FC03]

Захиалагч: ҮХААЯ

Санхүүжилтийн нийт хэмжээ: 7300000

Гүйцэтгэсэн огноо: 2011-04-18

Товч тайлбар:

Хүүхдийн гэдэсний микрофлорын тэнцвэртэй байдлыг хадгалан дархлааг сайжруулах, өсөлт, ясны бэхжилтийг дэмжих, шүдний өвчнөөс сэргийлэх зорилгоор B.bifidum, L.acidophilus-ийн амьд эс,  Д аминдэм агуулсан тараг, аарц, шинэ бяслаг, лактулоз-лактат кальцийн шингэн болон хуурай бэлдмэл үйлдвэрлэх технологи боловсруулж, бүтээгдэхүүний функциональ шинж чанарыг клиникийн өмнөх болон клиник туршилтаар, эрүүл ахуйн аюулгүй байдлыг сорьцын лабораторийн шинжилгээгээр тус тус баталгаажуулав. Бүтээгдэхүүн бүрийн технологийн горим, техникийн шаардлага, жор, орц, хорогдлын жишиг хэмжээ, хадгалах хугацаа, нөхцөлийг тогтоож, Технологийн дээд сургуулийн жижиг үйлдвэрт нэвтрүүлэв.

Хавсаргасан файл:




Монгол Улсын Шинжлэх Ухаан Технологийн Их Сургууль © 2019