Малын дэлүү боловсруулах технологийн судалгаа

Хэвлэлийн нэр: Хүн ба Хүнс

Зохиогч:  Б.Майзул

Хамтран зохиогч:

Хэвлүүлсэн огноо: 2016-12-01

Хуудас дугаар: 34-36

Өгүүллийн хураангуй: Малын дэлүүг 2÷3 см-ын хэмжээтэй нүх бүхий шүүртэй махны машинаар 3 дахин жижиглээд, 0.86 г/см2 нягттайгаар хатаах шүүгээний тавиур дээр дэлгэн тавьж, 900С-д 45 минут хатаав. Туршилтын дүнд 15 орчим хувийн чийгтэй, 60-63%-ийн уургийн агууламжтай, хүрэн бор өнгөтэй, нунтаг хатаасан дэлүү гарган авлаа. Цаашид энэ бүтээгдэхүүний эрдэс бодисын найрлага, хадгалалтын хугацааг нарийвчлан тодорхойлох шаардлагатай байна.

Өгүүллийн төрөл: Мэргэжлийн түвшинд хянагддаг сэтгүүл

Өгүүллийн зэрэглэл: Дотоод

Түлхүүр үг: #хатаасан дэлүү #дотор мах

Өгүүлэл нэмсэн: Б.Майзул

Монгол Улсын Шинжлэх Ухаан Технологийн Их Сургууль © 2020