Isolation of bacteriocin-producing LAB from dairy products and their antimicrobial activity

Хэвлэлийн нэр: Proceedings of 2th scientific Asia and Pacific symposium on “Sustainable Diets: Human Nutrition and Livestock” Ulaanbaatar, Mongolia

Зохиогч:  Ц.Энхтуул

Хамтран зохиогч:

Хэвлүүлсэн огноо: 2013-08-21

Хуудас дугаар: 202-207

Өгүүллийн хураангуй: In this study we have isolated and identified LAB from traditional dairy products of Mongolia by using MRS and skimmed milk medium. LAB isolates were able to inhibit the growth of E.coli, Bacillus subtilis ans Pseudomonas aeruginosa. The antibacterial activity of crude bacteriocins produced by LAB in this study could act as a potential barrier to inhibit the growth of spoiloge and food borne pathogens

Өгүүллийн төрөл: Олон улсын хурлын эмхэтгэлд бүрэн хэмжээний өгүүлэл

Өгүүллийн зэрэглэл: Гадаад

Түлхүүр үг: #bacteriocin #lactic acid bacteria

Өгүүлэл нэмсэн: Ц.Энхтуул

Монгол Улсын Шинжлэх Ухаан Технологийн Их Сургууль © 2019