"Бэлчээрийн малын махны биохими-технологийн судалгаа, системийн шинж чанар"

Зохиогч:  Б.Энхтуяа

Хамтран зохиогч:

Үйл явц: Үзэсгэлэнд тавигдсан

Бүтээлийн товч тайлбар: Монголын бэлчээрийн таван хошуу малын булчин эдийн биохимийн бүрдэл, чөлөөт ба уургийн аминхүчил, булчин ба өөхлөг эд, дотор махны тосны хүчлийн бүрдэл, найрлага, махны липидийн исэлдэлт, мах, дотор махны эрдэс бодисын судалгаа, технологийн шинж чанарын судалгаа явуулж, үр дүнг эмхэтгэн, таван хушуу малын махны судалгааны системийн шинж чанарыг тодорхойлсон бүтээл юм. "Хүнсний инженерийн боловсрол - 40 жил" бүтээлийн уралдаанд оролцсон.

Хэвлүүлсэн газар: ШУТИС, ХҮСТ

Хэвлүүлсэн огноо: 2011/10/20

Хуудасний тоо: 145

Түлхүүр үг: #бэлчээр #технологийн үзүүлэлт #тосны хүчил #эрдэс бодис #дотор мах #уураг #амин хүчил


Бүтээл нэмсэн:Б.Энхтуяа

Монгол Улсын Шинжлэх Ухаан Технологийн Их Сургууль © 2019